Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

400 грама нахут от консерва
1 малка скилидка чесън
1 супена лъжица сусамов тахан
сокът на 1/2 или 1 лимон
сол на вкус
няколко капки зехтин или олио
 
Приготвяне:
 
Прецедете нахута от сока и го сложете в кухненския блендер. Пасирайте го добре, след което прибавете чесъна, солта, лимоновия сок, тахана и олиото. Когато се получи гладка смес може да я прехвърлите в купа. Ако е необходимо да разредите хумуса, прибавете няколко капки лимонов сок или вода. Сервирайте с хрупкав хляб и свежи зеленчуци.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 години

Че това си е класическата рецепта за хумус, не знам защо трябва да се преписва на някакъв прехвален готвач!

fallback