Снимка: БТА

Лидерката на БСП Корнелия Нинова потвърди позицията си за неучастието на партията й в новото правителство. Този път тя разкритикува ГЕРБ за поканата и обясни, че партията й няма да се превръща в смокинов лист за решението на управляващите.

Още по темата

Шефката на социалистите се обяви против практиката на широките коалиции по света, защото те са убили традиционните партии и принципният сблъсък между ляво и дясно. 

Нинова припомни, че зад ГЕРБ стоят над един милион избиратели.

"Вие като говорите, че сме деструктивни, защото не влизаме в правителството, питахте ли вашите хора дали са съгласни", обърна се социалистката към гербаджите. Тя напомни, че в ГЕРБ са правили анкета и членовете им са се произнесли против БСП. 

"Как до 25 март излизате и казвате, че БСП е антиевропейска партия, а на 27 март казвате, че единственият начин да се спаси европредстедателството е Деница Златева от БСП е да стане министър. Казвате, че БСП ще върне страната назад, а давате на Деница Златева най-висок пост", попита Нинова и отсече: "Няма да ви станем смокинов лист на решенията". 

Лидерката на социалистите разкритикува политическата традиция у нас: "До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, а след това всички сме заедно срещу народа. Ние искаме в политиката освен власт, пари и келепир, да има правила и морал". 

Нинова подложи на критика и споразумението на ГЕРБ и Патриотите, което бе подписано днес. Според нея то отново ще доведе до безпринципни плаващи мнозинства. Тя акцентира на това, че в споразумението е записано, че решенията в коалицията ще се взимат с консенсус. 

"Тоест, уважаеми български граждани, отговорността се носи от Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валари Сименово и Волен Сидеров. Ако обеднявате, ако вземат нов заем, ако не чувствате сигурни в домовете си, трябва да ви е ясно кой носи политическата отговорност", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase