Снимка: Youtube
fallback

Приготвяне:

Сваряват се почти до омекване в малко подсолена вода целият агнешки бял дроб, половината от черния дроб и сърцето; изваждат се и се нарязват на кубчета. 
 
Изкисва се в студена вода булото. 
 
Задушава се половин кг спанак в половин чаша подсолена вода; отцежда се и се нарязва на ситно. 
Изпържват се 2 глави лук, нарязани на ситно, с половин чаша мазнина. Слага се 1 лъжичка червен пипер. Прибавят се спанакът, дреболиите, 2-3 супени лъжици ориз. 
 
Налива се 1 чаша от водата, в която са врели дробът и сърцето. Варят се, докато оризът омекне и поеме водата. 
 
Прибавят се 2-3 стръка джоджен и 2 лъжици магданоз. Сместа се увива в булото, поставя се в тавичка, намазана с масло, и се залива с 1-1 и половина чаша кисело мляко, разбито с 2-3 яйца. Ястието се пече в умерено силна фурна.  Може да се полее само с 3-4 лъжици мазнина. Поднася се със зелена салата.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback