Снимка: Facebook

"Ако съм търсил нещо през последните години, то е голяма идея, която да обедини българите, защото историята показва, че когато българите са обединени могат много, могат почти всичко". Това каза водачът на листата на ГЕРБ в Габрово Томислав Дончев.

"Държавата ни е една, ние нямаме друга и политическата борба не бива да руши основите й. Боя се, че тази предизборна кампания ги ерозира", каза още той.

По думите му всяка изречена дума от политиците остава в съзнанието на хората.

"Най-лошото е, че политици, които имат претенции да управляват държавата дават лош пример. Някои убедиха хората, че Европейският съюз е лошо място, че НАТО е по-скоро заплаха, отколкото преимущество, че концесия и обществена поръчка са лоши думи. Същественият въпрос е как може да се работи без тези инструменти. И аз съм по душа революционер, но има неща, които трябва да се преосновават, има такива, които трябва да се съхраняват", добави Дончев, цитиран от "24 часа".

"Много е лесно да мразиш и хулиш, но след днешния ден идва утрешния, в който ще трябва да носиш отговорност за всичко, което си направил. Защо забравихме такива скучни неща като здравия разум", попита риторично Томислав Дончев.

Той беше категоричен, че утре ще е добър ден за българската демокрация, защото народът ще се е произнесъл и волята му ще са материализира. Дончев беше категоричен и, че следващите избори трябва да бъдат по нова система.

"Направихме едни избори, които не бяха съобразени с резултата от референдума. Това не ги прави формално нелегитимни, но неприятният вкус остава", каза Томислав Дончев. По думите му за мажоритарния вот трябва да се намери разумно решение и това трябва да е от първите задачи на новото Народно събрание.

Всичко за изборите следете във Facebook страницата ни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase