Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Блокадата на границата ни с Турция трябва да бъде вдигната незабавно. Това е решено на спешно заседание, свикано от служебния премиер Огнян Герджиков, с МВР шефът, председателя на ДАНС и главния прокурор.

Oще по темата

Тази сутрин националисти затвориха граничните пунктове "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново" в опит да спрат идващите към България автобуси от Турция. Намерението им е блокадата да остане до деня на вота включително, като лидерите на патриотична формация призоваха протестиращите да не влизат в сблъсъци с полицията, както и с преминаващите автобуси.

Наложи се автобусите от Турция да спират малко преди блокадата, а хората да преминават границата пеша.

След днешната спешна среща в Министерски съвет обаче стана ясно, че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно като е според националното и международното право.

Ако след отправените многократно призиви към участниците в блокадите на границата движението не бъде възстановено, органите на реда ще предприемат предвидените по закон мерки, уточняват от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Гранична Полиция

преди 7 години

Шефа на Митниците веднага ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕН , абсолютен Скандал е това , от кога група некадърници имат правата на Гранична Полиция

82

Бай Рашо

преди 7 години

Отново министър-председателя си "показа рогата"и доказа на кой "Господ се кланя" след като заповядана жандармерията да се намеси по пограничните ни пунктове и разпръсне протестиращите достойни българи със сила, в полза на турските интереси в България !

81

Георги

преди 7 години

До 84, Петър Папазов,Законът не разрешава възпрепятстването на правото на глас. Бих искал да ви посоча една малка подробност която явно Ви убягва. Става дума за свободен и независим вот. Право на лично мнение кой да управлява. В случая има несвободен, зависим вот.Ако питате гласуващите за програмата на партията за която гласуват едва ли ще получите смислен отговор. Може ли един вот който дава 100% еднакъв отговор да е резултат от лично мнение?Затова възпрепятстването е законно и демократично

fallback