Снимка: Булфото, архив
fallback

След като симпатизанти на Обединени патриоти блокираха гранични пунктове, за не допуснат влизането на автобуси с български изселници в Турция, които идват, за да гласуват в неделя, лидерът на ДОСТ обвини във фашизъм лидерите на коалицията.

Oще по темата

"Блокирането на границата по призив на крайните националисти от Обединени патриоти  Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров е проява на откровен фашизъм. Ако България е правова държава, кандидатдепутатският имунитет на тези лица трябва да бъде свален и същите да бъдат незабавно арестувани за подстрекателство към нарушаване на конституционни права на български граждани", ядоса се Местан в реакция на блокадата.

Според него никой няма право да възпира български гражданин да влезе свободно в родината си.

"Това, което се случва на границата, не е право на протест, а арогантно погазване на конституционния ред в държавата. Държавните органи, вместо да охраняват това изключително тежко престъпление, следва да приложат цялата строгост на закона спрямо извършителите", настоява Местан, цитиран от пресцентъра на ДОСТ.

Той смята, че трябва да има реакция на случващото се, защото президентът, премиерът и министрите следва да са наясно, че правото на протест свършва там, където започва конституционното право на друг гражданин.

"Призоваваме компетентните власти час по-скоро да прекратят самоуправството на българо-турската граница и осигурят свободното и спокойно влизане на българските граждани в родината им", иска Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

FR

преди 7 години

GOSPODIN MESTAN TO I ERDOGAN KAZA KOI SA FA6ISTI TE NESA SAMO VAV BULGARIA IMAGI NA VSQKADE

142

FR

преди 7 години

До КьорсуфраTI ZA TOVALISI VAV BG BE KAVAL SASMO I SAMO DA GLASUVA6 A NA MENMIE NA KURA KOU 6TE SPE4ELI AZ NEKA DA TRUPAM EVRO A TI DUXAU SUPATA VAV BG ZA TOVASTE VAV TOVA POLOJENIE TAM ZA TOVA VSI4KI MALADI XORA IZBQGAXA OT TAZI KRADLIVA DARJAVA

141

FR

преди 7 години

До РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛОERDOGAN I MESTAN STEVIGO NA4UKAT SIOBRAZQVAUTESE PONE MALKO SAS TQX 500 GODINI MALKOLIVI BE6E?????

fallback