Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завежда съдебно дело срещу червената шефка Корнелия Нинова.  Кандитката за депутат от БСП Елена Йончева пък съди него.

Искът на Борисов срещу Нинова е заради изявлението на червената шефка по негов адрес: "Ти си крадец", направено тази сутрин в ефира на тв студио, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Oще по темата

С това си изявление Нинова накърнявала честта и достойнството на Бойко Борисов, а и нарушавала закона.

Адвокатите на Борисов вече работят по изготвянето на съдебния иск и той ще бъде внесен в Софийския градски съд.

От ГЕРБ уверяват, че Бойко Борисов ще дари парите, който ще спечели от Нинова, за благотворителност.

Нинова на два пъти спомена думата "крадец" тази сутрин. Първо обясни, че по време на представянето на водача на листата на БСП в Хасково Елена Йончева тя я поканила на сцената и Йончева се е осмелила да каже на Борисов: "Ти си крадец".

След това след излъчен репортаж от изказване на лидера на ГЕРБ, в който той казва, че БСП е една "130 и колко годишна партия, минала пред всякакви етапи от това да взривява църкви, през това да праща хората да ги ядат прасетата в лагера в Белене, до няколко национални катастрофи и изведнъж им се роди идея за промяна, такава наглост не съм виждал", Нинова обяви: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!".

Делото, което пък заведе Елена Йончева срещу Борисов е за клевета и уронване на честта на журналистическата професия. Исковата молба беше вече внесена от адвокатите в Софийския районен съд.

Скандалът между Йончева и бившият министър-председател се разигра преди дни, когато Борисов обяви пред медиите, че държавата е плащала милиони левове за интервютата й зад граница.

Какво точно визираше бившият премиер така и не стана ясно, тъй като това било въпрос, който касаел националната сигурност на страната. Това трябва да стане ясно, ако делото все пак стартира.

"Вярвам, че това е битка срещу тези, които смятат, че могат да продължават безнаказано да клеветят, да лъжат, да заплашват. Това е битка за повече честност и морал. Вярвам, че нашето общество се нуждае от лидери с  достойство. Те трябва да носят отговорност за своите думи и дела", коментира Йончева, цитирана от пресцентъра на БСП.

Според нея, ако Бойко Борисов си позволява така да клевети и заплашва български гражданин, който е казал критични думи за него и неговото управление, ще постъпи още по-зле с всеки един българин, който няма тази трибуна като нея.

Адвокатите й ще настояват за обещетение, което ще бъде дарено на кампанията: "Повече българчета за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

207

Dedo Ivan

преди 7 години

Понеже ГЕРБ е БКП-то на БСП-то, то Бойко да свърже двете червени паран----ии да си оправят директно сметките. Той само пречи.

206

Реалист

преди 7 години

До Анонимен 227 Абсолютно си прав приятелю.Да напомня че Борисов каза че крал единствено джанки като дете , за което е изял голям бой от баща си.И е запомнил че никога не трябва да се краде. Освем къщата в Банкя не знам да има другаде совственос. *** търсят някакви 1-2 милиарда, а на последък станаха 4 милиарда.Ако е така , то Корнелка щеше да го разглоби на части. ДА ама НЕ.

205

Анонимен

преди 7 години

Уважаеми червени ***, замислете се какво пишете и кого подпомагате! Срамно е, че след 28 години държавата ни е изправена пред възстановяване на това нещо, което се борихме да изчезне- възраждането на уродливия социализъм, национализация и какво ли не още. Да покажем на комунистите, че 26 март 2017 не е 9 септември 1944.

fallback