Снимка: Булфото, архив
fallback

До парламентарните избори остават едва шест дни, но кой ще е победителят на вота социолозите не се наемат да прогнозират със сигурност.

Oще по темата

"Не можем да говорим за сигурен победител на изборите, а за това коя от двете водещи политически сили е по-вероятно да финишира първа. От нашите изследвания няма никаква сигурност в това", призна  директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов пред БНР.

Той обясни, че разликата между първите две партии  - ГЕРБ и БСП, е доста малка и в рамките на статистическата грешка.

Така че, според него, всичко зависи от кампанията и в голяма степен от поведението на колебаещите се избиратели.

През последния месец броят на колебаещите се не дали, а за кого да гласуват, вместо да намалява с хода на кампанията, се увеличава, каза още Павлов.

Социологът смята, че последната седмица преди изборите трябва да бъде фокусирана върху тези вероятно гласуващи, но все още нерешили за кого.

"Едната версия е, че кампанията е била доста вяла и неубедителна и затова хората се колебаят кого да изберат. Има и друга версия – че кампанията е била толкова запленяваща, че хората са запленени от няколко политически сили и се колебаят кого да изберат", анализира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Jirkata

преди 7 години

Всичко е с главата надолу! Трябва промяна! А от ГЕРБ нищо няма да получим...

22

Анонимен

преди 7 години

Ха-Ха - разликата от 0,5 процента между БСП и ГЕРБ била в рамките на социологическата грешка. Историята на изборния процес точно в България показва, че социологическата грешка е в рамките от 5 до 35 процента, което пък обяснява що за фирми са социологическите агенций.

21

Анонимен

преди 7 години

Тиквий, ти ли си? Ти си, познах те!

fallback