Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

1 кг картофи
½ кг телешка кайма
3 домата
1 щипка риган
1 щипка черен пипер
100 г варен грах (от консерва)
2 глави кромид лук
50 мл олио
 
Приготвяне:
 
Загрейте мазнината. В нея запържете лука, предварително нарязан на ситно. Разбъркайте за 4-5 минути, след което запържете заедно с него и каймата. Отстранете от котлона, когато каймата се запържи. През това време обелете и измийте картофите. Разрежете ги на половини и издълбайте от сърцевината им, където ще поставите плънката. Нарежете доматите, смесете ги с граха и накрая към тях прибавете и сместа с каймата и лука. Разбъркайте добре и напълнете всеки картоф с нея. Накрая „затворете“ картофите. Печете в загрята на 200 градуса фурна отначало под фолио, след това го отстранете, за да хванат картофите коричка. Забележка: Можете да добавите малко вода в тавата за печене, за да станат картофите по-бързо, а и да са по-крехки.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Чудесна рецепта, като концепция, правили сме го това с малко по различни плънки, например, вместо стар - пресен лук; сега доматите не стават, по-добре домашна лютеница и т.н.

1

Гастрономус

преди 7 години

Най обичам пълнена пуйка с кюфтета !

fallback