Снимка: Булфото, архив
fallback

След предсрочните парламентарни избори на 26 март няма скоро да има нов предсрочен вот за депутати, защото политиците се охарчиха и трябва да си върнат инвестицията, пресметна математикът проф. Михаил Константинов.

За четири години партиите и кандидатите за депутати, които влязат, ще си върнат инвестицията, уточни той.

Oще по темата

За да влезе една партия в Народното събрание ще са й нужни 145 хил. гласа, пресметна математикът пред bTV.

"Трите системни партии почти сигурно ще влязат, но и други имат шанс", допълни той.

Прогнозата на математика е, че на този вот в Турция ще гласуват 40-45 хил. души. Той напомни, че българите в южната ни съседка вкарват средно по двама депутати в българския парламент.

На предстоящите избори в Турция ще има 35 секции заради ограниченията в Изборния кодекс, а други години е имало до 150.

По думите на професора не влияят кой знае колко и пристигащите с автобуси от Турция избиратели. Той предупреди, че автомобилите и автобусите, пристигащи за вота от южната ни съседка, трябва внимателно да бъдат проверени, за да се избегне заплаха за националната сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Андрешко

преди 7 години

За другите партии не знам,но Герб така са се нагушили,че могат да издържат цяла година дори да има избори през месец... Направиха здраво крадене не само на еврофондове,а на всичко,което може да бъде открадено и изнудено-мафия.

14

Ехо

преди 7 години

До 10Харчовете... от Сорос..оидите

13

парасьонко

преди 7 години

Ако се изпълни това, че който не е гласувал на предишните и8збори, да го няма в списъците - нещата ще е оправят лесно и второ - бюлетините от Турция - на ***, поради......причини колкото искаш и все според закона.....

fallback