Снимка: личен архив
Продукти:
 
1 кубче мая
100 мл топла вода
1 супена лъжица захар
600 г брашно
1 супена лъжица сол
2 яйца
50 мл олио
50 мл прясно мляко
130 г сирене
130 г салам
 
Приготвяне:
 
Маята се разтваря в топлата вода и захарта до шупване. Едното яйце се разделя и жълтъкът се смесва с олиото. След като маята е готова се добавя едното яйце, олиото с жълтъка, брашното и солта. Разбърква се с лъжица и се добавя млякото. Белтъкът на разделеното яйце се смесва с натрошеното сирене. Саламът се нарязва на кубчета. Тестото се оставя да втаса, след това се омесва още веднъж и се разточва в правоъгълна форма. В единия му край се поставя плънката, навива се на руло и след това се нарязва на дебели охлювчета. Охлювчетата се подреждат в намазнена тавичка, така че да образуват един по-голям охлюв. Намазва се с жълтък и се пече в загрята на 200 градуса за 40 минути или до златиста коричка.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase