Снимка: личен архив

Продукти:

4 банана
2 готварски шоколада
 
Приготвяне:
 
Шоколадът се разтопява на водна баня. Разбърква се непрекъснато, за да не останат буци. Бананите се режат на равни едри парчета като крайчетата се отстраняват, за да може бананите да стоят изправени в подноса. След като шоколадът е напълно разтопен се сваля от котлона и се изчаква известно време, за да не е прекалено горещ. Всяко парче банан се натопява обилно в шоколада, след което се подреждат в подходящ поднос. Оставят се в хладилник за няколко часа, за да се стегне шоколадът. Така той става хрупкав, а комбинацията с бананите е неустоима.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase