Снимка: Анатолий Попов
Продукти
 
2-3 големи стръка праз
500 г готови кори за баница
черен пипер
сол
зехтин/олио
краве масло
 
Приготвяне:
 
Изчистете добре и нарежете на колелца праза. Задушете го в зехтина. След като омекне добавете подправките. Взимате по две кори, намазвате ги с разтопеното масло и слагате от плънката. Завивате и така, докато корите свършат. Сложете парченца масло върху навитите банички. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна (отгоре и отдолу) до зачервяване. За да не изгорят, ги покрийте с фолио. След като ги извадите, напръскайте със студена вода и завийте с кърпа. 
 
Още рецепти от "Хватките" на Толик вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase