Снимка: Пресцентър БСП
fallback

БСП и КТ "Подкрепа" имат общи позиции по развиването на българска индустрия и икономика, по намиране на механизъм за нарастване на доходите и по образователната реформа, стана ясно по време на пресконференция в централата на БСП след среща с КТ "Подкрепа".

Обща е позицията, че е катастрофално състоянието с професионалните кадри за икономиката, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА. По думите й реформата в образованието трябва да е свързана с планиране за това кои сектори в икономиката ще се развиват и какви кадри ще са нужни.

Образованието произвежда "дипломирани посредственици", които са негодни за пазара на труда - това трябва да се промени, заяви от своя страна президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Според него трябва да бъдат увеличени доходите на учителите, но с преследване на междинни цели, няма да се постигне основното.

Той сподели, че синдикатите са притеснени от състоянието на сектори като здравеопазване, национална сигурност, както и от бедността.

БСП не смята, че увеличение на минималната работна заплата ще доведе до фалити на фирми, сподели Корнелия Нинова и посочи, че идеята на социалистите за преизчисление на пенсии ще доведе до реалното им увеличение, каза Нинова.

"Не сме съгласни, че в тригодишната прогнозна рамка на ГЕРБ в следващите години не се предвижда увеличение на минималната работна заплата. Ние сме за увеличение и не смятаме, че това ще доведе до страхотни катаклизми в икономиката, фалити на фирми. Времето и практиката показват, че това не се случва", обясни председателят на БСП.

Тя каза, че идеята, залегнала в платформата на "БСП за България" за преизчисляване на пенсиите, ще доведе до тяхното реално увеличение. По думите й само прилагането на швейцарското правило не е достатъчно.

По повод намерението на служебния кабинет да направи постъпки за членство на България в еврозоната Драгомир Стойнев заяви, че от БСП приветстват идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

БСП са гад.ини

преди 7 години

А бе те БСП винаги обещават много и красиви неща. Големият им проблем е, че после много малко от това изпълняват - доказано от историята. Ей това им е големият проблем и всякакви приказки за цифри, постижения и други ала-бала неща нямат значение след като не ги постигат.

14

Анонимен

преди 7 години

Нормално... След като КНСБ се целунаха с ГЕРБ, другите да не останат по-назад...

13

Анонимен

преди 7 години

ДАЛИ ЩЕ Е БСП,ДПС ИЛИ ГЕРБ ВСЕ ТАЯ ЗА НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ. ЗАТОВА НАРОДЕ ОТСВИРИ И СТАРИТЕ И НОВИТЕ КРАДЦИ НА БЪЛГАРИЯ. 27 Г. СТИГАТ !

fallback