Снимка: архив, БулФото
fallback

Около 16 часа днес в ЦИК е постъпила оферта за доставка на устройства за машинно гласуване, съобщи bTV.

Това става буквално минути преди крайния срок.

Oще по темата
Кой предлага да достави хиляди терминали за вота, ще стане ясно по-късно днес. Изборните власти имат готовност да дадат между 12,5 млн. лв. и 15 млн. лв. за тях.

Процедурата беше пред провал, тъй като никой не се нагърбваше с оферта за машинното гласуване. Наличието на конкретно предложение не е гаранция, че все пак ще можем да упражним правото си на глас с терминал.

Ако ЦИК не намери машини в срок, най-вероятно вотът на 26 март ще се осъществява само с хартиени бюлетини.

При това положение може резултатите да бъдат атакувани в Конституционния съд. Председателят му Борис Велчев каза по-рано днес, че ако постъпи такова искане, ще бъде разгледано, но не може да го коментира предварително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

До -10никой не ми плаща за да имам мнение,хартиените бюлетини се броят и се прави протокол от комисията,така,че трябва или да се подправя протокола и бюлетините или да се плаща на гласуващите за вот и тъй като масово се плаща значи не е лесно подправянето,а при машината в края на гласуването комисията ще натисне копче и машината ще покаже някакъв резултат,но какъв е той не може да се провери по никакъв начин а комисията ще подпише протокола и ще узакони каквото каже машината

12

Video

преди 7 години

Da vidim na koi adres, v koi sgradi sa proizvedeni, ot koi rabotnici sa proizvedeni tezi mashinki?! :-) video, zuek! :-)

11

Поредната

преди 7 години

Поредната глупост за която се дават много пари. Сега даже пише че може да стигне до 15 милиончета за глупавите машини. Харчим за глупости докато можеха да се използват за нещо належащо.Наистина съм убеден че ние нарочно не се оправяме и винаги ще си останем третия свят, последна дупка на кавала

fallback