Снимка: Анатолий Попов
fallback

Продукти:

10 супени лъжици брашно
3 яйца
1 пакет бакпулвер
1 пакет ванилова захар
1 супена лъжица пудра захар
400 мл кисело мляко
60 г олио

Приготвяне:
 
В дълбока купа изсипете брашното, бакпулвера, пудрата захар, ванилията, киселото мляко, яйцата и олиото. Разбъркайте с готварска тел до получаването на хомогенна смес. Загрейте тигана на умерена температура. В него изсипете около 1/3 черпачена лъжица от палачинковата смес. Печете палачинките около 1-2 минути. При печенето не  използвайте мазнина, освен ако не се налага. 

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg "РъкоХВАТКИ" с Толик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

11

преди 7 години

И защо не се казват тия палачинки Трифон Зарезан???

fallback