Снимка: Анатолий Попов

Продукти:

1 кг охладени пилешки дробчета
1 кг червени картофи
1 глава лук
2 моркова
3 скилидки чесън
черен пипер, сол
ронена чубрица
40 г масло
розмарин
 
Приготвяне:
 
Картофите се сваряват цели в подсолена вода. След като са готови трябва да изстинат и да се обелят. Нарязват се на кубчета и се овкусяват с малко сол и розмарин. Почистените дробчета се нарязват и запържват до златисто в малко мазнина. Лукът се нарязва на едро, чесънът се наситнява, а морковите се рендосват. В същото масло, в което сте запържили дробчетата задушете зеленчуците докато омекнат (предварително извадете от него дробчетата). След това може да прибавите дробчетата. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица. В намаслена тавичка подредете половината от картофите, отгоре сместа с дробчетата и след това останалото количество картофи. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или до зачервяване. По желание може да си направите стандартната заливка за мусака.

Още рецепти от Толик вижте в рубриката "РъкоХВАТКИ" в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase