fallback

Общ преглед

Разположен на брега на Тасманово море, изцяло обърнат към водата и в синхрон с природата Сидни е смайващ сетивата град. Заливите му крият прекрасни плажове, паркове и архитектурни шедьоври. Хората са свободни, естествени, спортуващи и забавляващи се по един магнетично увличащ начин.

В днешния "Без будилник" Доника Ризова ще ни разведе из Сидни. Понякога снимките, макар и направени през телефон, могат да "струват" повече и от хиляда думи.

Обичайна гледка са кината на открито, излегналите се на тревата цели компании, скачащите във фонтани и всевъзможни водни атракции деца, танцуващи на улицата младежи и спортуващите в алеите на парковете хора на всяка възраст и с всевъзможни странни прически, шарени и удобни дрехи, но и с неизменната ведра усмивка.

Сидни е удобен като мека ръкавица, дава простор на сетивата ти, хоризонти на мечтите ти. Учи те да се вглеждаш в простите неща и да ги цениш.

Примерите са буквало навсякъде - група деца в парка, които изучават дивата природа с учителя си, доброволците в зоологическата градина, които ти разказват за глобалната заплаха от затоплянето, надписите в обществените пространства: "Ако искате да работите в градината сте добре дошли в сряда и събота. Имаме инструменти и инструкции…"

Всичко изглежда чисто и подредено, измислено така че да е приятно за хората, в синхрон с природата, съобразено с детайлите, обърнато към историята, но и супер модерно и артистично.

Доника Ризова, автор и водещ на предаването Медиите ON AIR по национална телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

Сидни е град като всички големи мегалополиси.Те започват да си приличат навсякъде.5 милиона души,навсякъде задръствания,около летището самолет след самолет.Няма кой знае какви специфики.Навсякъде из града изникват нови строежи.Около една трета от хората са китайци.Града е много на голяма площ-може би колкото от София до Пазарджик.Според мен други части от Австралия са по-интересни и типично австралийски,и в тях по-можеш да усетиш че си в екзотичното място наречено Австралия!

26

Анонимен

преди 7 години

Абе тоя град (Сидни) изглежда доста скучен и депресиращ, освен тая опера имали нещо друго интересно, което може да се види само там, българо-австралийците как се справяте с депресията, гледам и тая Доника, не е намерила кой знае какво за снимане и е запълнила албума с лични снимки

25

Анонимен

преди 7 години

До luckymanПреди месец започна работа нов колега, австралиец. Много точен, експерт по генетика. Само, че му е много студено на острова, все пак идва от лятото на ветрилника. Иначе за приликите между българи и ирландци - наистина са много.

fallback