Снимка: Volkswagen

Инженерите на концерна Volkswagen, които разработват следващото поколение на култовия хот-хеч Golf GTI, са тръгнали по пътя, използван от много производители на суперколи, и ще оборудват автомобила с хибридно задвижване.

Това твърди изданието Autocar, според което новата генерация на Golf GTI ще се появи през 2020 г. Германците имат намерения да я превърнат в така наречения "мек хибрид", при който електромоторът помага не само на двигателя с вътрешно горене, но и изпълнява функциите на стартер и генератор. Това не само ще увеличи мощността, но и ще помага за намаляване на разхода на гориво.

В основата на силовия агрегат ще бъде традиционния 2,0-литров бензинов мотор от семейството TSI, който ще бъде сериозно модернизиран. Той ще получи електрически компресор, с чиято помощ ще се подобри реакцията му при ниски обороти.

Мощността на двигателя ще бъде увеличена от сегашните 220 к.с. до 265 к.с. С толкова в момента разполага лимитираната серия на Golf GTI Clubsport. Това обаче не е таванът, тъй като хот-хечът ще разполага с функция за допълнително увеличение на мощността с помощта на електромотора и така за кратък период от време системата ще предлага повече от 300 к.с. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase