Снимка: Анатолий Попов

 Продукти:

500 г бяло пилешко месо
3 с.л. брашно
3 скилидки чесън
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. пилешки бульон
черен пипер на вкус
50 мл олио
сол и суха чубрица на вкус
 
Приготвяне:
 
Пилешките гърди се сваряват в леко подсолена вода. След като месото е сварено може да го извадите от бульона и да го оставите да изстине. Нарежете го на кубчета или го накъсайте. В тенджера загрейте мазнината и запържете брашното до златисто. Бъркайте непрекъснато и добавете бульона и млякото. След това сложете месото и подправките. Докато кашата ври отново бъркайте, за да може да се сгъсти. След 10-15 минути може да сервирате.
 
Още рецепти от "Хватките" на Толик вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase