Снимка: Youtube

 Продукти:

1 кг свински ребра
700 г кисело зеле
100 г ориз
4-5 супени лъжици олио/зехтин
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
 
Приготвяне:
 
Оризът се запържва в сгорещената мазнина със съвсем малко вода. Зелето се нарязва на тънки ленти и се вари заедно с ребрата. След като предварителната подготовка е готова, преместете зелето и ориза в тавичка за печене. Разбъркайте ги заедно с подправките, за да се смесят добре. Върху тях подредете свинските ребра. Добавете една чаша вода и малко олио и печете на средна температура за около 45-50 минути или до готовност.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase