Снимка: Анатолий Попов
fallback

Продукти:

1 кг пресен спанак
1 ч.ч. ориз
100 г черни маслини
4 яйца
1 глава лук
1 морков
2-3 скилидки чесън
зехтин
черен пипер и сол
подправка чили кон карне
2 ч.ч. вода
 
Приготвяне:
 
Почистете и нарежете спанака на лентички. Нарежете на ситно моркова, лука и чесъна и ги задушете в мазнината с малко вода. Когато омекнат може да добавите спанака. Когато зеленчуците са добре задушени прибавете ориза, който сте премили с вода. Оставете на тих огън за 10-15 минути, докато оризът набъбне. Овкусете с подправките и маслините. Прехвърлете сместа в тавичка и налейте 2 чаши вода. Печете 15 минути на умерена температура. След това извадете тавата от фурната и с помощта на супена лъжица направете вдлъбнатинки. В тях чукнете по едно яйце и поръсете отгоре с подправка чили кон карне. Отново запечете, докато белтъците на яйцата се втвърдят.

Още от "Хватките" на Толик вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback