Продукти:
1 средно голяма глава кисело зеле
около 300-400 г свинско месо, шарено
при възможност около 150 г бекон за вкус
1-2 лъж. червен пипер
2-3 лъж. олио
дафинов лист 2-3 листа
черен пипер на зърна 5-8 зърна
Приготвяне:
Зелето се нарязва на дребно. Месото също. В тенджера се загрява мазнината и месото се кавърдисва с бъркане за около 5 минути. Добавя се зелето. Захлупва се да ври на слаб огън около 40-50 минути. Поставя се в тава, добавят се подправките и се запича в силна фурна за около 10-15 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Чревоугодник
преди 7 годиниАз слагам само кисело зеле и шарено месце - свински врат с повече сланинка, нищо друго, не му трябват никакви подправки, варя го 45 минути в тенджера под налягане, след това във фурната за около час, да остане само на мазнинка, отгоре леко да покафенее, и майка плаче, грамофон свири - ядеш и ревеш....
2
Иван
преди 7 годиниСлагат се и 1-2 с.л. балсамов оцет (за аромат).
1
Анонимен
преди 7 годиниСве