Снимка: Анатолий Попов
fallback

 Продукти:

За тестото:
600 г брашно
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
300 мл хладка вода
За плънката:
500 г натрошено сирене
200 мл. олио
 
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете водата, олиото, оцета и солта. Постепенно прибавете пресятото брашно и замесете тесто, което трябва да се получи меко. След това разделете полученото тесто на пет равни части и оформете от него топки.
Завийте ги в хавлиена кърпа и ги оставете така за около 30 минути. От всяка топка разточете тънка кора и поръсете всяка с малко олио и натрошеното сирене. Завийте корите на руло, след това на охлюв и подредете в намаслена тавичка. Преди да изпечете баницата я залейте с олиото, което е останало. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Извадете баницата от фурната и я напръскайте с вода, завийте я с кърпа и я оставете да си почине за няколко минути.

Още вкусни рецепти от "Хватките" на Толик вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

Закъсняхте, баниците с късметите ги изядохме още снощи!

fallback