Продукти:
1 пакет кори за баница
1 кг захар
400 г орехи
350 г масло
½ чаена лъжичка лимонтузу
1 супена лъжица канела
Приготвяне:
Разделете корите на 3 части. Смесете счуканите орехи с канелата. Поръсете всяка част от корите обилно с тях и ги подредете една върху друга. Разтопете маслото до кипене и залейте корите с него, докато е врящо. Печете баклавата на 180 градуса в загрята фурна. След като се изпече я извадете и оставете да се охлади и изпръхне за поне 24 часа. На следващия ден направете сиропа, с който ще я залеете. За целта смесете килограма захар с 1 литър вода, 1 чаена лъжичка лимонтузу и сложете на котлона да заври. Не оставяйте да ври много време, за да не започне да се сгъстява захарта. Залейте баклавата със сиропа и оставете да попие добре за още 24 часа. Нарежете подобаващо на ромбчета.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 7 годиниПодкрепям номер 1 - той е прав!На Нова година се прави баница с късмети, която се прави наложена - не на рула, само със сирене.Баклавата е ориенталско и по-точно турско произведение.В българския фолклорен бит, баклавата я няма като новогодишно ядене.Който каквото иска да си прави, но баклавата не е част от българската традиция.Наздраве и щастлива, успешна Нова година - ако ще с баклава, ако ще - с нещо друго!Важното е да сме здрави и да не губим дух и чувство за хумор!
3
кръстоносец
преди 7 годиниЩрудел да е тогава.
2
кръстоносец
преди 7 годиниКакво ли?Ами с ***:)