Reuters
fallback
Мускулите на коремната стена можем да разделим на мускули на предната коремна стена и мускули на задната коремна стена. Като цяло, те изпълняват редица важни функции, първата от които е да защитават и предпазват органите, които са разположени в коремната кухина, като например черва, яйчници, матка и др. 
 
Друга основна роля на мускулите на коремната стена е участието им в дишането. По време на вдишването, мускулите на коремната стена релаксират и позволяват на органите в коремната кухина да се отпуснат надолу, като това води до разширяване на кухината и увеличаване на обема ѝ. По този начин се обезпечава оптималното пространство и количество навлязъл в дробовете въздух. По време на издишването, мускулите на корема контрактират, като избутват вътрешните органи нагоре, спомагайки притискането на дробовете и изхвърлянето на въздуха от тях. 
 
Функционирането и съкращението на мускулите на корема също е част от процесите на кашляне и повръщане, като спомагат за изхвърлянето през устата на въздух и субстрати от стомаха под налягане.

Повече за коремните мускули можете да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

как иначе им са се получили.

5

Анонимен

преди 7 години

Това са много тренировки, правилно хранене.

4

без майтап

преди 7 години

Много мъже имат измислени претенции към жените, а самите те са отпуснати. Не е нужно да е с плочки, но може поне да не е подут отпред и хлътнал и хлабав горе. Въпрос на себеуважение е.

fallback