Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

1 ч.ч. меко масло
2 жълтъка
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
1 ч.ч. шамфъстък, лешници или бадеми
щипка сол
пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
В купа разбийте захарта и мекото масло. След това прибавете жълтъците и постепенно брашното, заедно със солта. Накрая сложете нарязания шамфъстък. Полученото тесто се разделя на две. Едната част се разстила в намаслена квадратна/кръгла тавичка и отгоре се намазва с конфитюра. След това се добавя и останалата част от тестото. Печете на 200 градуса за около 40 минути или до златисто. Когато сладкишът изстине може да го поръсите с пудра захар.
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata "Хватките" на Толик
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback