Снимка: Youtube

 Продукти:

500 г кайма смес
2 лъжици галета
2 лъжици брашно
3-4 яйца
1 филия хляб
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 стръка магданоз
1 стрък копър
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
Нарежете всички зеленчуци и пресни подправки на много ситно. Накиснете хляба, докато се размекне. В голяма купа омесете каймата с яйцата и подправките. Добавете лука и намачкания чесън, а накрая и накиснатия хляб. Ако предпочитате можете да използвате 2 филии хляб, но без кората. Пресейте галетата с брашното, за да се смесят добре. След като сте омесили каймата оформете малки кюфтенца с пръсти и всяко от тях оваляйте в галетата и брашното. Загрейте мазнина за пържене на котлона и пържете кюфтенцата до златисто.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase