Снимка: Анатолий Попов

Продукти:

8 сухи червени чушки
300 г боб от консерва (може и стар боб, който предварително сте сварили)
3 малки глави лук
3 скилидки чесън
150 г черни маслини без костилка
1 морков
сол и черен пипер на вкус
чубрица на вкус
олио
 
Приготвяне:
 
Предварително накиснете сушените чушки в топла вода за около 10-15 минути. Докато омекват във водата, нарежете лука, чесъна и моркова и ги задушете в мазнината. След като зеленчуците поомекнат може да добавите отцедения боб. Разбъркайте добре и прибавете нарязаните маслини и подправките. След няколко минути махнете плънката от котлона и напълнете чушките. Наредете ги в глинена тавичка (или друга подходяща за печене). Прибавете малко количество вода и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. 

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase