Снимка: Youtube
fallback
Продукти:
 
3 патладжана
300-400 г картофи
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
2 стръка пресен магданоз (може и сушен)
1 глава лук
За заливката:
50 мл олио
2 яйца
1 чаша кисело мляко
2 лъжици брашно
 
Приготвяне:
 
Нарежете патладжаните на едри колелца. Нарежете картофите на едри кубчета. Запържете ги в сгорещено олио, докато покафенеят леко. Към тях добавете и патладжаните и запържете за кратко. Извадете ги от тигана и подредете в тава за печене. Нарежете лука на ситно. Запържете го в същото олио и изсипете към зеленчуците в тавата.
Нарежете магданоза на много ситно. Смесете го с две от яйцата, солта, пипера. Разбийте, докато се смесят. Изсипете при зеленчуците. Разбъркайте.
 
За заливката:
 
Смесете двете останали яйца с киселото мляко и брашното. Бъркайте, докато стане каша. С нея залейте мусаката. Печете за около 30 минути на 200-220 градуса или до готовност.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

*** са в Столипиново и Факултета.

1

Баш Майстора

преди 7 години

Няма как да е постна при наличието на яйца.

fallback