Снимка: Reuters, архив
fallback

Джиповете изместиха в търсенето комбитата у нас. Търсенето на универсално проходими автомобили SUV 1 е трайна тенденция на пазара у нас. Това съобщи за "Монитор" Александър Миланов, председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

По думите му в страните от Централна Европа преобладаващ дял в търсенето са комбитата за разлика от избора на потребителите у нас. "Това се наблюдава като тенденция през последните 5 години и очаквам да се запази и в следващите години", обясни още той.

Експертът посочи, че това е въпрос на практичност и на разширяване на офертите. Предложенията нарастват с навлизането на много компании, които произвеждат и предлагат този клас автомобили, посочи Миланов. И допълни, че това увеличено търсене води и до нарастване на остатъчната стойност на колите и те са атрактивни за купувачите.

Той заяви още, че се отчита и ръст при компактните автомобили в сегментите В и С. Основно търсеният вид гориво е дизел. Има интерес към автомобили с автоматична трансмисия, особено в средния и високия ценови клас.

Висок дял от колите се купуват от стопански субекти, отчита още Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

От 43

преди 7 години

Пост номер 43 беше за 29 светнатия

41

До 38 Кирилчо

преди 7 години

Българите са каруцари по природа, точно толкова, колкото и всички останали народи по света. Ако ти си някакъв си, не приписвай твоите качества на останалите!

40

До 38 светнатия

преди 7 години

Хич не си светнат, ами направо си загаснал.Използват се много термини:Compact SUV, но и CUV - Compact Utility VehicleCUV може да значи също и Crossover Utility VehicleТи май само за SUV си "светнат" ....

fallback