Снимка: Reuters, архив
fallback

Днес ще преобладава облачно, а в равнините и котловините и мъгливо време.

През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта в равнините ще се подобри, най-късно в западната част от Горнотракийската низина; временно ще се затопли. На отделни места ще превали слаб дъжд.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 8° и 13°.

През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Това съобщават от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава облачно, а на места все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са близки до температурата на морската вода: 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 3°.

В понеделник ще бъде ветровито и облачно. Бързо ще застудява и в западната част от страната температурите ще са най-високи сутринта, а след това ще се понижават. На места ще има и слаби превалявания.

През нощта срещу вторник и във вторник на много места из страната, с изключение на северозападните райони, ще вали, предимно сняг.

Вятърът в Източна България ще се ориентира от север, до вечерта навсякъде ще отслабне до умерен. През втората половина на деня и валежите ще спрат. В сряда ще е без валежи, ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще са доста ниски, но дневните ще започнат да се повишават. Ще духа до умерен северозападен вятър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Reo

преди 7 години

Пояснение: Голям сняг - 3 см. малък - 1 см. :)

4

Анонимен

преди 7 години

Сняг няма да има в истинският смисъл на думата поне до януари. За сняг се има предвит 10. 20 см а за леко поръсване едвали на това му се казва сняг. За онези зими от 70-те и 80-те години има само да мечтаете. Снега падаше в началото на ноември и за 8 ноември когато беше Димитровден имаше снежна покривка от 20 см. в цялата страна. На места достигаше и 35 см. в планините и планинските райони надхвърляше 50 см. Но това вече може да го видите само в документалните филми на БНТ ако са ги запазили!

3

Анонимен

преди 7 години

Голям сняг??!! Глупости, нашите синоптици обичат апокалиптичните прогнози!Влизайки в руски метео сайт видях, че няма нищо такова а едно нормално зимно застудяване с валеж, но не навсякъде!След няколко дена сме пак с 15 градуса!

fallback