Източник: Reuters
fallback
Вече има достатъчно методи, чрез които може да се потвърди настъпила бременност и то с голяма достоверност на резултата. Съвременните тестове са на базата на хормон – човешки хорион гонадотропин (ЧХГ). Учени са го изолирали, като хормон специфичен при бременни жени през двадесетте години на 20 век.  Именно с това откритие започват и разработките на съвременните тестове за бременност.
 
Какво е човешки хорион гонадотропин?
 
Този хормон е изграден от две части – алфа и бета вериги. Започва да се синтезира около 10 ден от оплождането. Наличие на този хормон може да се открие в кръвта и урината на бременната жена. Поради тази причина основните тестове за доказване на бременност са уринарен и кръвен. Наличието на този хормон е от важно значение, тъй като той стимулира синтеза на прогестерон, който е от важно значение за нормалното протичане на бременността.
 
Повече полезна информация от лекари можете да намерите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

*

преди 7 години

дуфастона ми го изписа действително за спиране на кръвотечението . А аз не съм имала такова . Той каза че кафявото течение не е кръв и не е цикъл . А сега де ... Затова се чувствам объркана . Благодаря за коментарите и съветите .

8

*

преди 7 години

Гинеколога не ми е правил тест за прогестерон . Видя ме само на ехограф . Затова казвам че има причина да не му вярвам . Всъщност въпроса ми е възможно ли е организма ми да е изхвърлил ембриомчето още първата седмица ? Преди дори да ми е закъснял цикъла и да съм си направила тест ... Просто нещо странно се случи него месец за което нямам обяснение . Другите месеци всичко е било ок , не мисля че имам хормонален проблем . Каза : Не правиш качествена овулация , затова имаш кафяво течение ...

7

Един българин

преди 7 години

До *От друга страна, както е описано в статията, тестът за бременност който я открива измерва нивото на хормона бета ЧХГ. Прогестеронът идва по-късно и не е признак за бременност.Най-чувствителен е кръвният тест. Уринарният е умишлено направен по-малко чувствителен (да не се стряскат тийнейджърките). При нас например чак след три отрицателни теста дойде положителният.След като веднъж обаче има положителен тест, нивата на хормона растат постоянно и няма как да паднат чак до раждането.

fallback