Снимка: bgonair.bg
fallback

4 лева и 1 стотинка събра репортерът под прикритие на предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR Валерия Цветанова за сбъдването на една мечта – да замине на почивка за Хаваите.

В социалния експеримент проверихме склонни ли са хората да дават пари на непознати. Цветанова обиколи центъра на София с табела: "Помогнете за сбъдването на една мечта – екскурзия до Хаваите".

Какво се случи? Вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ааа

преди 7 години

ААА и аз искам ама няма!Нищо, че работя от сутрин до вечер за 400лв!

32

Анонимен

преди 7 години

Знаете ли, и друг път са правели подобни експерименти които показват, че хората са по-склонни да помогнат за нещо позитивно като сбъдване на мечта, отколкото да помонат на истински нуждаещи се. Асоциацията с просещите мръсни бездомници винаги е негативна и доста хора ги отблъсква самата гледка. Доста не им вярват, че няма да ги изпият или изпушат парите...Но когато каузата е позитивна и те кара да се усмихнеш и да помечтаеш, някак си те предразполага и с удоволствие помагаш, дори с малко.

31

Анонимен

преди 7 години

Злобейте бедни, болни, задръстени ***! С удоволствие ще дам на някого пари да си осъществи мечтата, защото аз не мога. И ще се радвам с него. А вие завиждате и на децата си, нещастни излишъци

fallback