Снимка: Анатолий Попов
fallback

Продукти:

1 пакет бутер тесто
3 средно големи ябълки
3 с.л. краве масло
50 г бели стафиди
2 с.л. захар
1 пакетче канела
1 ванилия
1 жълтък
 
Приготвяне:
 
Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета. След това се комбинират със стафидите, които предварително сте накиснали в алкохол (коняк, например), захарта, канелата, ванилията и всичко се разбърква добре. Поставете бутер тестото върху работния плот и го оставете да се отпусне, след което го разделете на две части. Вземете единия лист, намажете краищата му с разбития жълтък и разпределете плънката по цялата дължина. С помощта на специален уред или нож, направете другата част от тестото на решетка и затворете щрудела. Залепете краищата с жълтъка и печете в предварително загрята фурна на 200°C, за около 40-50 минути, върху хартия за печене. След като щруделът е изстинал може да го нарежете на тънки парченца. Ако го сервирате топъл, поръсете го с пудра захар и при сервирането го гарнирайте с топка ванилов сладолед.
 
Още от "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

ТЪПЧО

преди 7 години

А маслото кога и как се слага

1

Анонимен

преди 7 години

а от къде такъв уред да изрязване на решетка ? знае ли някой ?

fallback