Продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 3 стръка праз
- 250 г телешка кайма
- 1 яйце
- 50 г краве масло
- чубрица, черен пипер, зехтин, сол
Приготвяне:
Загрейте добре олиото и задушете в него нарязания праз. След това добавете каймата и бъркайте докато се запържи. Накрая сложете подправките и махнете плънката от котлона, за да се охлади. Когато сместа е охладена, разтопете маслото. Взимайте по две кори и ги намазвайте много добре с масло. В единия им край разпределете плънка, завийте на руло и ги подредете в кръгла тавичка, която предварително сте намазнили. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Хватки:
- Поръсете готовата баница с вода и завийте с кърпа, за да се задуши. Поднесете леко изстинала.
Още рецепти от рубриката "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
1
Анонимен
преди 7 годиниА като публикувате рецепти, що не си ги четете преди това? Яйцето кога се слага, че не разбрах? По вашата рецепта питам, аз иначе тая баница я знам.