Снимка: Анатолий Попов

Продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 3 стръка праз
  • 250 г телешка кайма
  • 1 яйце
  • 50 г краве масло
  • чубрица, черен пипер, зехтин, сол

Приготвяне:

Загрейте добре олиото и задушете в него нарязания праз. След това добавете каймата и бъркайте докато се запържи. Накрая сложете подправките и махнете плънката от котлона, за да се охлади. Когато сместа е охладена, разтопете маслото. Взимайте по две кори и ги намазвайте много добре с масло. В единия им край разпределете плънка, завийте на руло и ги подредете в кръгла тавичка, която предварително сте намазнили. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Хватки:

  • Поръсете готовата баница с вода и завийте с кърпа, за да се задуши. Поднесете леко изстинала.

Още рецепти от рубриката "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase