Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

400 г брашно
60-70 г масло
600 мл вода
6 яйца
500 г захар
½ чаена лъжичка сол
300 мл олио за пържене
 
Приготвяне:
 
В тенджера смесете половината от водата, маслото, половината захар и солта. Оставете сместа на средна температура, докато заври като постоянно разбърквате. Когато заври бавно се прибавя брашното и се разбърква, за да не остане на бучки. След като се получи меко тесто се прехвърля в купа и се оставя да се охлади. Разбърквайте от време на време с метална лъжица, за да не се стегне прекалено. След това към него се прибавят яйцата и се разбърква много добре с лъжица или с ръка. Олиото се загрява на котлона на средна температура в дълбок съд. Тестото се поставя в шприц и с негова помощ се оформят тулумбите. След като сте ги изпържили, поставете тулумбичките в подходящ съд за сервиране. 
За сиропа:
 
Смесете останалата захар с още една чаша вода. Разбъркайте го добре. Ако предпочетете да залеете тулумбите когато вече са изстинали, сиропът трябва да е горещ. И обратно – ако тулумбите са горещи, сиропът трябва да е охладен, когато ги заливате.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

ф

преди 7 години

Най обичам като са напуша да ям кулумбички

2

Bon apetit

преди 7 години

Мммммм.... обожавам! Delicous.

1

златко желев

преди 7 години

Най обичам бежански тулумбички

fallback