Продукти:
500 г зелени домати
150 г кафява захар
1 лимон
Приготвяне:
Измийте доматите, премахнете семките и ги нарежете на тънки ивици. Сложете ги в купа или тенджера, разбъркайте ги заедно със захарта, покрийте купата с фолио и оставете да престои 12 часа. След това прехвърлете сместа в тенджера и добавете към нея лимоновия сок и настърганата кора. Сладкото се готви на тих огън, разбърква се често, за да се сгъсти. За около 45 минути трябва да е готово. Сладкото се разпределя в буркани, които са загрети при 100 градуса във фурната. Затворете плътно с капачката и обърнете обратно. Така бурканите трябва да останат до пълното им охлаждане.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 7 годиниЗащо да се обръщат обратно бурканите? Няма реална полза! В индустриялното производство да не ги обръщат, а? Ненужна операция, даже вредна , заради натиска върху капачката. Повече брак, радост за големите производители.
2
Анонимен
преди 7 годиниГоляма изненада - да направиш конфитюр от плод.
1
Анонимен
преди 7 годиниmandja s grozde