Източник: Reuters
fallback
Изглежда сякаш е суета, че мъжете харчат милиони за лечение на своя косопад. В действителност значително малък брой от формулите за лечение на косопад при мъжете са ефективни. Като се има предвид, че всеки трети мъж е застрашен от оредяване на косата на възраст около 35 години, то преминаването през различните опции за лечение на косопад не е най-доброто решение.  Някои момчета започват да оплешивяват дори преди да навършат 21 години.
 
Какъв е начинът да се предотврати преждевременното оплешивяване?
 
Търсите начин да се справите с нежеланата загуба на коса? Основното действие на лекарствата срещу косопад е свързано с намаляване на нивото на дихидротестостерона. Опитите показват, че при по-голяма част от мъжете това води до намаляване на косопада. Дори напротив често се постига положителен ефект, изразяващ се в повторен растеж. Веднъж обаче започнете ли лечение, не го прекратявайте, защото желаният ефект ще изчезне.
 
Ако имате здрава коса е необходимо да приемате някои вещества, които ще предотвратят преждевременната ѝ загуба. Например доставянето на организма на повече протеини. Разбира се, не в прекалени количества. Те ще помогнат на вашата коса да расте значително по-бързо. Самите протеини са част от структурата на косъма, липсата им предразполага към по-лесното му късане. Друга важна съставка е консумацията на големи количества вода. Това ще доведе до пречистване на организма от токсини и по-бърз растеж на косата.
 
Повече по темата можете да прочетете в рубриката "Мъжко здраве" на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Гилотината незабавно спира и пърхута и косопада!

1

Анонимен

преди 7 години

Да- патриотизъм.Всички патриоти са с бръснати глави да не им личи.Също помага бърсане три пъти на ден с намачкан вестник.

fallback