Снимка: Анатолий Попов

Продукти:

150 г млечен шоколад
80 г орехи
80 г светли стафиди
8 с.л. брашно
3 яйца
125 г краве масло
10 с.л. захар
1 капсула ром
бакпулвер
За глазурата:
3 белтъка
1 ч.л. кристална захар
1 ч.л. пудра захар
 
Приготвяне:
 
Разбийте яйцата и захарта. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня заедно с маслото. След това добавете разтопения шоколад при яйчената смес и разбъркайте добре. Пресейте брашното и бакпулвера и ги прибавете към останалите съставки. Последни сложете орехите и стафидите. Получената хомогенна смес трябва да изсипете в тавичка покрита с хартия за печене. Изпечете браунито в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине. Намажете го с разбити на сняг белтъци.
 
Хватки:
  • За да направите глазурата в купа разбийте белтъците първо на ниска степен, след това засилете миксера на най-високата. Добавете първо пудрата захар и след определено време добавете и захарта на кристали. След като белтъците стегнат са готови.
Още рецепти от "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase