Снимка: архив, Bulphoto
fallback

В 80% от европейските болници гимнастичката Цвети Стоянова, която скочи от 6-и етаж на жилищен блок, щеше да загине, обяви проф. Милан Миланов от "Пирогов".

"Това, което постигнахме с Цвети Стоянова, е грандиозен успех", заяви той и допълни, че падането от повече от 15 метра е несъвместима травма с живота.

Oще по темата

По думите на медика Цвети е имала късмет, че е паднала върху дърво.

"Тя мина през деветте кръга на ада. В момента е възстановена във всички физиологични нужди до 90%", обясни проф. Миланов пред Нова тв. Според него гимнастичката сега има нужда от една добра рехабилитация.

Консумативите са операциите на Цвети стрували 20 000 лв. и били платени от спортния министър Красен Кралев.

"Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари", добави проф. Милан Миланов.

"Много ме беше страх от първата среща с Цвети след инцидента, не спах от вълнение и когато отидохме в болницата, аз цялата треперех. В момента, в който я видях, се успокоих", това разказ съотборнича по повод срещата й с Цвети Стоянова след тежкия инцидент, който тя претърпя.

"След завръщането ни от олимпиада, си говорихме, правихме няколко крачки дори. Тя наистина е добре", споделят останалите гимнастички. 

Припомняме ви, че Цвети беше изписана от "Пирогов" в понеделник. Там тя прекара 3 месеца в лечение, след като скочи от 6-и етаж на жилищен блок в столичния квартал "Надежда". В лечебното заведение гимнастичката претърпя множество операции, като първата от тях бе животоспасяваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

melinda.faella

преди 7 години

До анонимен друг е въпроса че ако не е Цвети... ако беше обикновенно момиче досега да е цуфисало ! нали това искахте да кажете доктор Миланов!

89

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 111"но съм сигурен че NHS-а си е взел поука"Затова ли всеки втори назначен дори без каквото и да е образование е или филипинец или черен.Затова много от хората казват, че под NHS се крие името *** заобиколен с колониални усмивки. Знаеш ли какво е да се повъртат около тебе хора и само да си прехвърлят отговорност.Да имаш философско обяснение за възможността да минеш през Монте-Карло статистически симулации.От една крайност скачате в друга, а пари няма.Скоро и лекари няма да има

88

анонимен

преди 7 години

В Испания цяла делегация от лекари се събра да се чудят и питат,неразпознавайки забит кърлеж,докато не се появи една рускиня,която беше наясно.П отношение на техника,внимание и лукс са супер

fallback