Снимка: личен архив

Продукти:

6 яйца (може и повече, но тогава трябва да увеличите и останалите съставки)
1 с.л. майонеза
1 с.л. топено сирене
10 маслини каламата, без костилки
1 скилидка чесън
1-2 стръка зелен лук
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Най-напред сварете яйцата в подсолена вода (за около 15 минути). След като яйцата са сварени и леко охладени, може да ги обелите и да ги разрежете на две по дължината. С помощта на малка лъжичка, отделете жълтъците от белтъците. Сложете жълтъците в купа и към тях прибавете майонезата, топеното сирене, стритият чесън, нарязаните на не много ситно маслини и зелен лук. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Подредете белтъците в подходяща чиния и ги напълнете с помощта на пош или лъжичка.
 
Хватки:
  • Маслини Каламата чудесно се съчетават със сирене фета. 
  • Това предястие от пълнени яйца, може да сервирате с добре изстудено "Шардоне".

Още рецепти от "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase