Снимка: личен архив
fallback

Готвенето трябва да бъде вдъхновение, страст, да се прави с удоволствие и да оставя незабравим вкус. Добрата кулинария е като вълшебство, изпълнено с кулинарни хватки, които трябва само да научим, за да бъдем истински майстори на вкусните блюда.

С радост споделяме, че Az-jenata.bg сартира нов кулинарен проект "РъкоХВАТКИ с Толик", а в следващите редове ще научите повече за Антолий Попов - Толик, както и за проекта.

Защо прие да водиш кулинарна рубрика в Az-jenata.bg?

На мнение съм, че в този живот, всичко трябва да се прави от професионалисти, затова и приех да стана част от Az-jenata.bg. За мен най-важното нещо в даден проект е да харесвам хората, с които работя, а определено аз ви харесвам, затова и не се замислих много, когато дойде предложението за „РъкоХВАТКИ“.

Какво ще споделяш с читателите?

С читателите ще се опитам да споделя интересни и лесни рецепти. Обичам лесните рецепти и тези, които не те карат да се чувстваш несигурен в кухнята. Ще се опитам да им покажа, че да се готви не е страшно и трябва да се прави с удоволствие.

Знаем, че работиш върху втора книга. На какъв етап си?

Да, в момента работя по нова книга, която ще бъде изцяло посветена на испанската кухня. В момента правя последни редакции по нея и съвсем скоро ще започне съществената част, а именно - готвенето и снимането на рецептите. Този проект ми отне повече от две години работа, но пък си заслужава.

Сподели някоя бърза кулинарна ХВАТКА...

Взимате една консерва грах, изцеждате я добре, след това прибавяте една скилидка чесън и една кофичка майонеза. Овкусете с малко черен пипер, пасирайте всичко с пасатор, до получаването на еднородна смес и имате готов дип от грах.

Има ли моменти, в които не се чувстваш вдъхновен да готвиш и моменти, в които ястията просто не се получават? Какво си казваш тогава?

Всеки има такива моменти. Ако този път не се получи, ще стане следващият. Не се отказвам, докато не стане така, както искам аз. Не признавайте пред останалите, че нещо не се е получило. Просто така сте решили да го направите. Важното е да им е вкусно. Ако направите грешка в кухнята, кой ще ви види, все пак вие сте сами... Просто трябват упражнения, като при пианото.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback