Снимка: архив "Булфото"
fallback

Екоминистърката Ивелина Василева и екипът й из изкачват Черни връх, водени от известния български алпинист Боян Петров.

Катереното на Витоша е част от кампанията "Яко е да си еко" на Министерството на околната среда и водите. Групата се събра в 10 часа, тази сутрин пред хижа "Алеко".

"Кампания "Яко е да си еко" има информационно-образователен характер. Тя цели да приобщим хората към зелените идеи, да разкажем на хората за начина, по който могат да общуват с природата, за прелестите на българската природа, както и да събудим у тях желанието, да съхраняваме красотите на българската природа“, каза Василева, цитирана от БНР.

Алпинистът Боян Петров, покорил няколко 8-хилядника, си пожела хората да си отворят очите, че изкачването на върхове е един от начините да се чувстваш добре.

Днешната инициатива предшества предстоящите изкачвания до връх Мальовица в Рила на 11-ти септември и до водопад Райското пръскало в Национален парк Централен Балкан на 2-ри октомври. Водач отново ще е Боян Петров.

“В парковете ходете по маркираните пътеки, там където е разрешено. Внимавайте, когато навлизате в местообитания, означени, че са важни за флората и фауната“, посъветва той туристите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Офицер от БА

преди 7 години

Днес минах маршрут:08.25-Боянско ханче-по стръмната пътека до водопада09.30- хижа Момина скала(почивка за една бира),после по пътя за Златните мостове и към хижа Алеко.12.00- на хижа Алеко,после по Стената.13.02-Черни връх.Опашката за храна чак беше по стълбите.Отморих половин час без ядене.15.40 През заслона,хижа Селимица,хижа Острица,Кладница.Една бира на събора:-)))))16.00 взех маршрутката за София.Наистина е яко да си еко!!!!!!!!

2

Анонимен

преди 7 години

Шъъът мааааат скара бира у несвясОт министерството А Ла Натурал

1

Анонимен

преди 7 години

А до хижа Алеко отидоха с коли. Големи еколози, големи планинари и туристи.

fallback