Снимка: freeimages

Лято, море, пясък. Няма нищо по-хубаво от разходките край брега на морето. За някои хора, всеки ден започва или завършва с лек крос. Вижте защо е полезно тичането на пясък.

Тренировката е по-интензивна

Според проучвания тренировката на пясък изисква 1,6 пъти повече енергия, отколкото тази, която се извършва върху твърда повърхност. Тичайки по брега на морето, тялото ви трябва да работи много по-усилено, за да отговори на външните промени.

Също така, при тренировка на трева или твърда настилка, ще изгорите по-малко калории, отколкото на пясък. Това е така, защото тичането върху пясък, прави тренировката много по-интензивна.

Препоръчва се при болезнени стави

Тичането е тренировка, за която се изисква издръжливост, но и здрави колене и глезени. Болезнените стави и сухожилия, могат да направя невъзможно да изпълняваме сутрешни или вечерни кросове.

Но тренировките в пясък, значително улесняват движението на ставите. Пясъкът е мека повърхност, която намалява дискомфорта в глезените и колената, а и рискът от нараняване е много по-малък, отколкото, ако тичате на твърда повърхност, като асфалт или трева.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase