Снимка: Dnes.bg
fallback

Във времена на криза (икономическа, политическа...) едно нещо със сигурност процъфтява – втората употреба.

Столичният битак е препълнен – от пирони през бикини, та до лекарства. Хората се спъват в стоките и пазаруват ли, пазаруват.

Автоборсата в Горубляне се задъхва – кола връз кола и клиент до клиент.

Second hand магазините са препълнени със западноевропейска стока – купувачи бол.

Колите ни са втора употреба, техниката ни – втора употреба, храната и тя. Дрехите – също.

Живее ли българинът живот втора употреба? Това попитахме героите ни в Експериментът в Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 7 години

ПО отношение на втората употреба дрехи имам резерви, защото след носене на подарена ми от моя роднина дреха получих жесток обрив.Разбрах, че ми е купила блузата от втора ръка.Поинтересувах се и се оказа, че използват много силни химикали преди продажбата,уж за да убият всякакви микроби, зарази и евентуални кожни болести, които може да е имал носилия преди това. Не на всеки ще му стане нещо, но хора с алергии и по-чувтствителни кожи може да пострадат. Иначе всеки може да носи каквото си поиска :)

48

Би

преди 7 години

Интересното е, че тези магазини уж са за бедни, а бедните са твърде горделиви и често предпочитат китайските стоки, които не издържат и един сезон. За да се обличаш добре не трябва да имаш предразсъдъци, аз например често съм така- блузка за 1-2 лева от втора употреба, дънки за 10-20 от най-най-финалните намаления по моловете, чанта за 200 лв, аксесоари, поръчани от китайски сайт ( в пъти по-евтини от абсолютно същите предлагани по нашите магазини) и непрекъснато получавам комплименти;)

47

сс

преди 7 години

много сте умни бе, ама ако ви дам една пачка по стотачки веднага ще ги вземете нищо че са амнайста употреба и хиляди хора са ги пипали с ръцете дето са си ровили да не казвам къде... иначе не нося дрехииии втора употреба, мислете малко рационално

fallback