Снимка: drive2
fallback

Не беше толкова отдавна времето, когато съветските машини се кичеха с емблеми на западни марки автомобили. Сега модата явно се е обърнала, тъй ентусиаст от Украйна превърна расов германски седан във Волга.

Проектът е мащабен и определено заслужава внимание. Завършеният автомобил изглежда досущ като стандартна Волга - ГАЗ-24, но реално представлява BMW 5-Series от поколение E39, при това във върховата версия 540i.

Украинците са използвали оригиналните платформа, окачване, задвижване и интериор на BMW 540i, но са подменили цялото купе, включително колонките, тавана, вратите, калниците и броните с такива от ГАЗ-24.

"Волга беше символ на лукс в страните от Социалистическия блок. Всички мечтаеха да имат такава кола. Ако обаче се вгледате в качеството на изработката, комфорта на возене и динамиката, вероятно ще останете разочаровани. Именно затова опитах да конструирам най-добрата Волга. Запазих оригиналния екстериор, но промених всичко останало", споделя създателят на машината. И уточнява, че често поднася неприятни изненади на шофьорите, дръзнали да се пробват срещу дегизирания като Волга баварски седан.

И няма как да бъде иначе, все пак под капака на машината е поставен 4,4-литровия V8 на 540i. В стандартния си вид този агрегат генерира 286 к.с. и 440 Нм, способни да ускорят колата от 0 до 100 км/час за 6,4 сек.

Повече за представянето и екстрите на колата вижте във видеото в Automedia.bg


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

симка 1301 специал

преди 7 години

А Симката беше с кожен таван, кожен салон, с махагон, предните облегалки имаха вграден масажор. Всичко това през далечната 1982 година.

14

Анонимен

преди 7 години

Руснаците не са способни да мислят, всичко що е руско е крадено.

13

Волга = Болга

преди 7 години

Волга = Болга Българска река във Волжска България

fallback