Източник: Reuters
И така, странно е как можем да подобрим способността ни да се концентрираме, когато жегата е отнела всяка воля и тонус от организма ни, но факт е, че с някой хранителни продукти действително можем да помогнем на мозъка да функционира по-добре. 
 
1. Кафе
 
Няма как кафето да вдигне IQ-то ни, но със сигурност то ще ни ободри, а това съдейства способността ни да се фокусираме върху една или друга тема на разговор или задача. Това действие на кафето се дължи на кофеина, който може да се открие и в други напитки и храни, както и хранителни добавки и лекарства. Кофеинът помага обаче само в краткосрочен план – ако ви предстои важна среща след половин-един час, еспресото наистина ще свърши чудеса, но ако разчитаме на него цял ден... 
 
В никакъв случай не прекалявайте с кофеина, освен че това ще се отрази неблагоприятно на артериалното ви налягане и няма да доведе до подобряване на работоспособността ви през втората половина на деня, ще ви лиши и от пълноценен нощен сън. А е известно, че няма по-добър приятел на тонуса от него.
 
Останалите храни за по-добра концентрация можете да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase