Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

2 броя авокадо
4 яйца
сол, черен пипер или любимите ви подправки
 
Приготвяне:
 
Измийте предварително авокадото с вода и го подсушете. След това го разрежете наполовина по дължината. Премахнете костилките и с помощта на чаена лъжичка отнемете малко от месестата част (около 2 гребвания), за да може да освободите място за яйцето. Не изхвърляйте тази част, а я запазете за вашите смути или салати. Внимателно чукнете по едно яйце във всяка половинка авокадо. Поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на яйцето.
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

готвачка

преди 7 години

Моля Ви, не гответе авокадото по тази начин. Нищо, ама абсолютно нищо няма да остане от полезностите му. Авокадото се яде сурово, термичната обработка унищожава всичко. Най-добре е нарязано на кубчета или лентички в салата.

fallback